Scan-2.jpg
Scan-6.png
Scan-8.png
pa-grillen.jpg
Scan-2.jpg

Gårdsmiddag


En grillupplevelse med Scan och AG

Anmäl dig till 2017

SCROLL DOWN

Gårdsmiddag


En grillupplevelse med Scan och AG

Anmäl dig till 2017


Välkommen till Gårdsmiddag

En upplevelse för köttälskare som tar middagen tillbaka till ursprunget.

Vi på Scan har sedan 1899 producerat kött på gårdar runt om i Sverige och över 100 års erfarenhet har gjort oss väl medvetna om alla komponenter som behövs för en riktigt god middag. Beståndsdelar som börjar med god djuromsorg och slutar i ett delikat hantverk. Tillsammans med gården Skattmansö och restaurang AG tog vi middagen tillbaka till ursprunget, och öppnade upp vår värld till nyfikna och hungriga besökare.

Sommaren 2016 introducerade vi för första gången Gårdsmiddag – en tillfällig restaurang ute i det gröna, som kombinerade god mat med vackra vyer. Den första Gårdsmiddagen ägde rum hos familjen Johansson på natursköna gården Skattmansö, 3 mil utanför Uppsala. Från grillen serverades det bästa nötkött Sverige har att erbjuda, noggrant utvalt av Scan och vid grillen stod restaurang AG:s prisbelönade kockar.

Den första menyn hittar du här till höger och rätterna delades på vid långbord bland gamla och nya vänner.   


Bilder från kvällen 2016


Med Gårdsmiddag vill vi tillsammans med dig hylla riktigt god mat.
Anmäl dig redan nu till Gårdsmiddag 2017! 


Scan-6.png

Skattmansö


En middag tillbaka till ursprunget

Skattmansö


En middag tillbaka till ursprunget

Familjen Johansson

Ett stort tack till familjen Johansson som välkomnade oss hem till deras gård Skattmansö som ligger belägen i en naturskön dalgång med betes- och åkermarker, ca tre mil utanför Uppsala. Middagen intogs i en av gammal lada från sent 1800-tal och utanför vandrade 130 kor på fem olika betesmarker. Familjen odlar även spannmål, vall, oljeväxter, ärter, vallfrö och rabarber.

Namnet Skattmansö kommer från det sund som på vikingatiden rann igenom platsen från Mälaren och skapade en perfekt plats att samla in skatt från de förbifarande handelsresandena.  

Skattmansö är en av Sveriges alla vackra gårdar.

Scan-8.png

Vid Grillen


I samarbete med Restaurang AG

Vid Grillen


I samarbete med Restaurang AG

AG.jpg

Sveriges bästa köttrestaurang

Restaurang AG är en restaurang för alla men framförallt för köttälskare. Här serveras Sveriges bästa porterhouse, clubsteak, entrecôte etc, handplockade och levererade av Scan. Restaurangen har i tre år i rad utsetts till Sveriges bästa köttrestaurang. Med menyn till Gårdsmiddag utgick AG från sitt signum; förstklassiga råvaror tillagade utan krångel, men med små medel och stor kunskap.

När man har riktigt bra råvaror så behöver man inte krångla till det. Köttet som vi serverade på Gårdsmiddag är inte bara Sveriges bästa nötkött, utan ett av de bästa som finns i världen. Vi hängmörade köttet i 30 dagar inför, och väl på plats grillade vi det över öppen eld. Bättre än så blir det inte.

Albert Kubaka, köttmästare AG.

pa-grillen.jpg

På grillen


Scan, svenskt kött sedan 1899 

På grillen


Scan, svenskt kött sedan 1899 

Scan, Sveriges kött- och charkuterimästare

Vi tror på bra mat. Scan har i över 100 år varit Sveriges kött- och charkuterimästare och det är en tradition som vi är stolta över att föra vidare. Sedan start arbetar vi enbart med svenskt kött och idag har vi över 10 000 samarbetsgårdar runt om i Sverige. Vi tror på det svenska ursprunget och arbetar engagerat för att ständigt säkra de höga förväntningar som ställs på svensk köttkvalitet. Därför är vi extra stolta att leverera det bästa nötköttet Sverige har att erbjuda till restaurang AG.

Vi på Scan älskar att grilla, så pass mycket att vi tagit fram en grillguide. Vi har gjort den för att du ska kunna lyckas med klassiska grillfavoriter och upptäcka nya. Varmt välkommen att ladda hem den här.